Premiärpass i Hellasgården


Efter en kanonhelg med familjen och vänner blev det cykelpremiär med racern till Hellasgården. Försäsongen inför Läderloppet 2017 är igång och det var hög tid att rulla igång hojen för teamet. Strålande väder och härligt med naturen i Hellas. 1 h puls blev det till slut. Fler pass dit i vår blir det helt klart!

Försäsongsträning inför Läderloppet 2016

Den 4 juni ska jag och min träningskompis delta i Läderloppet, en typ av tvåmanstriathlon. Det rör sig om 15 km cykel, 2 km kanot och 15 km löpning. Inget vanligt triathlon alltså men kul upplägg. Helt nytt för mig på alla sätt så det blir en rolig utmaning. Fokus på träningen ligger alltså på detta just nu. Såklart mer löpning in i träningsschemat, lite intervaller på cykel samt cykling till och från jobbet men annars kör vi på som vanligt med 3D-fys.

Igår blev det 12 km löpning utomhus, inte alls min melodi men med ett par nya sköna löparskor, perfekta väderförhållande och en grym träningskompis så funkar det ju absolut. Sjukt nöjda efteråt kan jag meddela.

Snart dags för cykel- och kanotpremiär!

Träningslägret fortsätter

Det var så himla kul med träningsläger att vi fortsatte en vecka till! Idag blev det nya variationer på hopp, benböj och utfall åt alla håll och kanter. Dukade upp med procedosmattan, viktväst, hantlar och medicinboll. Tuffaste passet hittills tror jag minsann. Fyllde på kroppen med chiapudding från Ecoist till mellanmål efteråt. Perfekt bränsle innan hämtning på föris. Imorgon väntar rörlighetsfokus!

Träningsläger

Knäböj på procedos med viktväst och hantlar! from Fyscoachen on Vimeo.

Har kickstartat det nya träningsåret med ett träningsläger. Bara för att träningsläger är så sjukt kul! Så nu har vi kört 8 pass senaste veckan (brukar träna 3-4 pass per vecka i vanliga fall).

Vi har haft olika fokus på de olika passen. Igår blev det pressar, drag, sträck och lyft med mycket rotationer. Använde hantlar och kabelmaskin. Idag låg fokus på utfall, hopp och olika benböjsvarianter. Hela passet med 10 kg viktvästar på. Använde också 3D-procedosmattan.

På filmen kör jag och min träningskompis Ia knäböj med press på procedosmattan (snyggt filmat Höjdarn). Superkul och härligt mör i kroppen just nu, kommer att somna gott ikväll. I morgon är det vila men på tisdag är det den obligatoriska kompisträningen igen. Hoppas att ditt träningsår också börjat starkt. Älska träningsläger, älska endorfiner!