5 poddtips från coachen

1. Food pharmacy – Det här är en podd om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.

2. Karriärpodden – Intressanta samtal med framgångsrika och modiga kvinnor om ledarskap, karriär och livet.

3. Framgångspodden – Intervjuer med kända personer.

4. Skäringer & Mannheimer – Humor, humor med grymt härliga Mia och Anna.

5. In your face with love – Den mentala rådgivaren Johannes Hansen ger korta peppavsnitt om att gå din egen väg, våga ta steget, designa ditt liv och mycket annat. 

Frukostfavoriter paleo

Jag älskar frukost, den lägger en bra grund för en bra dag. Dessutom smakar den gott! En vanligt förekommande kommentar jag ofta får om paleo är att man tycker det känns knepigt med just frukosten. Vad ska man äta? Tidigare åt jag i princip alltid samma och det är faktiskt vad de allra flesta gör hela livet, frukosten är den måltid vi varierar minst. Jag åt alltid smörgåsar och fil. Nu äter jag en mer varierad frukost än någonsin tidigare. För att ge lite inspiration till paleofrukostar kommer här mina 5 frukostfavoriter med recept just nu. För 2 år sedan såg listan ut så här (några samma, några nya). Hoppas att ni hittar någon ny favorit att starta er dag med. 

1Chiapudding

IMG_1227.JPG

2. Blåbärsomelett

IMG_1381.JPG

3. Bananplätta – klassiker!

IMG_0320.JPG

4. Äggmacka (chiakex med kokt ägg)

IMG_0166.JPG

5. Scones (morotsscones eller bananscones)

IMG_0191.JPGNär jag inte gör någon av ovanstående blir det oftast en hederlig äggröra, funkar alltid och går snabbt att tillaga. Vad äter du helst till frukost? Dela gärna med dig av ditt bästa tips/recept. 

5 favoriter – för immunförsvaret

Dammar av en gammal bloggkategori. Förutom handsprit i väskan och en paleokost har jag några knep för att hålla mig frisk. Bjuder på mina 5 favoriter:

1. Sömn, minst 7 h

2. Tillskotten D-vitamin och Omega3, daglig dos.

3. Träning (lagom mycket, för mycket bryter ner…)

4. Kokosolja, daglig dos. Fett bra!

5. Egen ingefärs-och citrondryck

Boosta upp du också!

20140319-092430.jpgNågra av favoriter: Omega3, kokosolja, D-vitamin och citron.

5 favoriter – Gröna härligheter i köket

Här kommer 5 gröna favoriter i köket som jag alltid försöker att ha hemma bland mina basvaror.

1. Avokado – Min personliga favorit som egentligen inte behöver någon vidare presentation. Passar till allt och är gott som attans, ett av världens bästa råvaror och naturens perfekta mat. Grymt näringsinnehåll med fina fetter, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Avokado är grymt på alla sätt, njut och frossa av denna superfrukt!

20130505-160108.jpg

Räksallad med avokado.

2. Bladspenat – ytterligare en näringsbomb med fina hälsoegenskaper. Innehåller magnesium som b l a är bra för muskler- och nervfunktion och nitrat som sägs öka prestationsförmågan. Passar och är gott till i princip allt! I plättar, omelett, smoothies, sallad, köttfärsbiffar osv osv.

20130505-160000.jpg

Grön smoothie med både avokado och bladspenat.

3. Basilika – min favorit på örtfronten! Passar också till typ allt, extra bra ihop med kompisen tomat och perfekt i den hemmagjorda peston! Snåla inte med färska örter, de innehåller massor med bra grejer som vitaminer, mineraler och antioxidanter.

20130505-160046.jpg

Godaste tomatsoppa med basilika och köttfärsbiffar.

4. Sparris – världens godaste och bästa primör enligt mig som det dessutom är högsäsong för just nu. Utsökt på grillen eller att steka i stekpannan. Innehåller b la folsyra.

20130505-160125.jpg

Stekt sparris.

5. Broccoli – Näringstätt superlivsmedel som tros öka kroppens förmåga att försvara sig mot cancerceller.

20130505-160235.jpg

Avokado och broccolisoppa.