CAFS – Gray Institute

cafs

Sedan en tid tillbaka har jag gått en utbildning online – CAFS (Certification in Applied Functional Science) via Gray Institute i USA. Perfekt med nätstudier så man kan plugga när man själv har tid. Handlar om kroppens funktion i rörelse, tredimensionellt. Alltifrån rehab och prehab till prestationsträning. 25 h med videomaterial och tillhörande dokument med tester efter varje avslutad modul och moment. Superintressant och utvecklande! Nu är jag klar med kursen och den har verkligen varit kanon. Nya strategier och ny inspiration i samma anda som 3D funktion-utbildningarna. Framtiden inom träning/funktion/rehab/fys ser ljus ut!

Rekommenderas för alla kollegor, fysioterapeuter, personliga tränare och alla andra som jobbar med någon typ av träning/rörelser eller bara är intresserad själv. Läs mer här och beställ kursen. Nu fortsätter jag med att repetera massa filmer från 3D funktion, never stop learning!

3D Funktion Modul 5

modul-5

Förra veckan gick jag modul 5. Alltid lika roligt att träffa 3D-folket som alla delar samma intresse om kroppens funktion, träning och att hjälpa andra människor. Mycket fokus på nacken denna gången. Fick med mig nya kunskaper och massa inspiration så att jag ska kunna hjälpa mina kunder ännu bättre.

3D Funktion Modul 4

3d-word

Förra veckan var det åter dags för ny kunskap då jag gick modul 43D funktion utbildningen. Två dagar fulladdat med ny inspiration, screening, flera olika behandlingsstrategier och massor av rörelser/övningar. Teori blandas med praktiska moment hela tiden och vi startade dag två med ett tufft 3D-fyspass. Denna gång låg fokus på SI-leden och axel/skuldra.

Som jag sagt tidigare så rekommenderar jag verkligen er att gå dessa moduler om du jobbar med någon typ av träning, rehab eller prehab. Så värdefullt och lärorikt, jag har verkligen utvecklats både som tränare och terapeut sedan jag gick modul 1 för lite drygt 1 år sedan. Skulle säga att det är som att gå en del av fysioterapeututbildningen och PT-utbildningen på en och samma gång men med det nya revolutionerande och framtida tänket. Bilden ovan tycker jag förklarar på ett bra sätt vad 3D funktion och träning handlar om.

Redan nästa vecka är det modul 5 (nacke, armbåge och fysträning). Ser såklart fram emot det.

3D funktion – Höften

teori

screening

rrhet

3dteamKristi himmelfärds har spenderats i skolbänken och äntligen var det dags för den så viktiga höften. Som vanligt väldigt roligt och utvecklande, ja faktiskt bästa modulen än så länge. Två dagar med teori, screening, olika behandlingstekniker, case och förstås massor av rörelser och övningar. Vi startade andra dagen med ett 3D-fyspass med fokus på höftens rörelser, riktigt skoj. På min Instagram (@fyscoachen) kan ni se ett klipp från passet. Lär mig nya saker hela tiden och är så glad att jag hoppade på denna 3D-resa. Ser sådana fantastiska resultat på utbildningen och som sagt, det här är framtidens rehab/prehab och träning.

Till hösten blir det nästa modul. Men tills dess finns det massa studier att göra och filmer att titta på. Idag ska jag dock hänga ute i solen med mina grabbar. Glöm inte att smörja in er med kokosolja;-)
Ha en skön och solig helg!