Läderloppet 2017

Vi är i mååål! Kapade tiden med 2 min från förra årets lopp. Sjukt nöjda med det med tanke på att uppladdningen inför loppet varit mindre önskvärt. Jag har dragits med någon infektion i halsen senaste två veckorna så jag har varit tvungen att vila mig i form. Bra grej tydligen… Hur som helst trevligaste loppet man kan köra. Teamtriathlon med 13 km cykling, 2 km kanotpaddling och 13 km terränglöpning. Nu ska teamet fira!

Premiärpass i Hellasgården


Efter en kanonhelg med familjen och vänner blev det cykelpremiär med racern till Hellasgården. Försäsongen inför Läderloppet 2017 är igång och det var hög tid att rulla igång hojen för teamet. Strålande väder och härligt med naturen i Hellas. 1 h puls blev det till slut. Fler pass dit i vår blir det helt klart!

Läderloppet 2016

cyklarna

målgång

wille målgång

bad

Så kom då äntligen tävlingsdagen och Läderloppet i Tärnsjö. Det var fina förhållanden i lördags med sol, 17 grader och ingen vind som ställde till det. Själva loppet bestod av:

12 km terrängcykling – cyklingen gick generellt bra, taktiken var att inte gå ut för hårt och dra på sig för mycket mjölksyra så tidigt men med facit i hand hade vi nog kunnat gå på lite hårdare.

2 km kanotpaddling – den bästa distansen som jag är mest nöjd med, vi paddlade lugnt och metodiskt och framförallt hyfsat rakt fram.

13 km terränglöpning – här är jag besviken på min egna insats, jag tog helt slut efter 8 km och fick kämpa sista 5 km. Tack till min grymma löpstarke lagkompis som fick hjälpa mig framåt hela vägen in i mål.

Sluttiden blev: 2:21:20. Godkänt men det finns såklart tid att kapa på alla distanser. Framförallt behövs mer trailträning både med cykel och löpning.

Träningen inför loppet, förberedelserna (vad sägs föresten om våra matchande matchställ?) och hela helgen har varit grymt kul och det var ett fantastiskt arrangemang. Trodde aldrig att jag skulle delta i en sådan typ av tävling men ibland är det nyttigt att göra saker som man är mindre bra på. Är glad och nöjd över att vi var med och helgens firande med champagne, bad, sol och mat var magiskt! Tack Östervåla och alla inblandade.

Sommarmat på två röda

sommarmat27 grader och strålande sol, då blir det såklart grillat till middag! Här är ett middagstips på fräsch sommarmat som går på två röda och är supergott. Lägg på några tunna kycklingfiléer på grillen och fixa en sallad på mango/avokado/tomater/koriander. Hade kvar lite picklad lök i kylen sedan tidigare (endast röd lök + lime) som blev pricken över. Njut och glöm inte att bjuda någon som du gillar. Ha en skön sommarkväll! Själv ska jag packa inför lördagens tävling eftersom vi åker upp redan i morgon, nära nu!