Paleo – ett förnuftigt val!

Läs denna läsvärda artikel av arkeologen Göran Burenhult och docenten Staffan Lindeberg som levt med och forskat på naturfolken och dess kost (Göran som för övrigt är vår forskarexpert i projektet Hälsokoden). Dessa naturfolk har inga välfärdssjukdomar. Vad dom äter? Paleo förstås! Det som vi är byggda för att äta. Du kommer få läsa mer om detta i min kommande bok. Några rader från artikeln:

”Så när vi står där, undrande, i livsmedelsbutiken, vad skall vi välja? Det säkraste är nog att gå förbi hyllorna med paketerad ”functional food”, liksom mjölk- och brödavdelningarna, direkt bort till den mat som liknar det som har utgjort basföda i människans ursprungliga miljö: rotfrukter, grönsaker, frukt, bär, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött.

Men föreställningen att bröd och mjölk inte skulle vara artfrämmande föda är stark. Hittills mycket starkare än nyfikenheten.”

Paleo – ett förnuftigt val!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *