Mjuk pepparkaka Paleo

Paleo577På söndag är det första advent. Därför tänkte jag bjuda på mitt absolut bästa julbaksrecept lagom till adventsfirandet. Missa inte denna goding!

MJUK PEPPARKAKA

3 dl dadlar urkärnade /1 påse a 200 g
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 morötter
3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 msk kanel pepparkakskrydda / kanel
1 krm vaniljpulver

1/2 dl lingon, valfritt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa dadlarna och äggen i en matberedare/mixer.
3. Riv morötterna och häll i resten av ingredienserna. Mixa till en smet.
4. Smörj in en kakform/brödform med kokosolja och kokosflingor och klicka i smeten. Rör eventuellt i lingonen.
5. Grädda i 20-25 min.

Njut!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

20 Comments

 1. Åh det här lät supergott! Jag älskar mjuk pepparkaka! Måste testa detta i veckan. Undrar bara om du använder färska dadlar eller torkade när du bakar. Jag har din fantastiska kokbok och hade även tänkt prova din kladdkaka som även den innehåller dadlar. Är de torkade eller färska? Tack för fantastik inspiration för en nybörjare!

  • När jag gjorde denna använde jag ICA:s ekologiska torkade dadlar i påse (hela påsen). När jag gör chokladbollarna/kladdkaka brukar jag använda färska dadlar. Så det är lite olika, men båda funkar! Tack själv, vad skoj att du uppskattar boken:-)

 2. Å har precis bakat den och den var helt galet god. Godaste jag ätit. Tack för receptet :)

 3. Ljuvligt god! Du har just räddat min jul! T.o.m min paleoskeptiska make äter med god aptit :-)

 4. Så himla god! Tack, efter denna succe ska jag försöka på mig något mer paleorecept!

 5. Mycket gott! Till och med ett köksmongo som jag misslyckades med att misslyckas. Har du några fler, enklare tips, på andra juliga desserter, förutom mjuka kakor? T.ex. vanliga pepparkakor eller lussekatter?

  • Vad roligt att du gillade den:-) Jag har några chokladtryfflar som man kan smaksätta med goda smaker som är enkla. Skriv tryfflar i sökrutan. Tyvärr inga pepparkakor eller lussekatter men mina vänner på undervarttak.se har goda recept på detta så gör gärna ett besök hos dom:-)

 6. Supergod! Ett tips! Jag har även provat bytt ut pepparkakskrydda till saffranskrydda, lite honung och russin också jättegott :)

 7. Kul recept! Hur fast ska den vara när den är färdig? För min är ganska ”blöt” just nu, precis uttagen ur ugnen, men den kanske lägger sig…?

  • Hej Siri! Hur blev det med kakan? Dem brukar ”sätta sig” när den kallnat lite. Prova annars att ha i den några minuter längre nästa gång:-)

   • Jag undrar också över detta, efter 20 min i ugnen var kniven fortfarande kladdig när jag testade i kakan – men den kanske inte ska vara helt torr, eller? Undrar också hur du river morötterna, fint eller grovt?

    • Hej Julia! Den ska vara lite kladdig när du tar ut den. Men kör 5 min extra om du tycker den är för kladdig. Jag river morötterna grovt. Hoppas den smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *