Grönkålschips

Gjorde superenkla grönkålschips ikväll! Dom blir verkligen krispiga och godare än man kan tro. Hittade en påse hackad grönkål på ICA Maxi tidigare, kan annars vara lite svårt att få tag på så här års.

  • Hackad grönkål ca 100 g
  • 2 msk olivolja
  • nypa flingsalt

 

  1. Placerade grönkålen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Masserade in grönkålen med olivolja och smulade över flingsalt.
  3. 200 grader i 10 min!

Enjoy!

20140503-215437.jpg

20140503-215453.jpg

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

2 Comments

  1. Hej, om du värmer upp grönkålen till 200 grader så tar du död på näringsämnena i grönkålen. bättre att göra raw grönkålschips genom att sätta ugnen på strax under 50 grader, dvs max 45 grader och låta luckan vara på glänt med ett par grytlappar emellan. och torka chipsen i det antal timmar det tar för dom att bli crispiga. Själv har jag en torkmaskin dehydrator med 5 hyllor som jag torkar allt möjligt i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *