Laxburgare recept

Laxburgare

Foto: Peo Quick

Alltså laxburgare! Tröttnar aldrig, så grymt goda och enkla. Dessutom lätta att variera med olika smaksättning och tillbehör. 1-åriga sonen äter också med god aptit, hurra! Bjuder på detta enkla recept som du också hittar i min första bok Paleo – Naturlig mat & livsstil.

LAXBURGARE

4 portioner

500 g lax (eller 4 st filéer)

1 ägg

1/2 dl persilja/dill/basilika

havssalt & svartpeppar

ev. citronsaft efter smak

1. Hacka laxen fint eller mixa i matberedare, knäck ägget och krydda.

2. Forma med fuktiga händer till burgare.

3. Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Servera med goda tillbehör t.ex. guacamole, räkor, dill, rostade rotsaker, mango-avokado-tomat sallad/salsa.

Smaklig paleospis!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *