Chokladmoussetårta Paleo/Raw

Foto: Peo Quick 

Födelsedagen till ära bjuder jag på ett tårtrecept från min nya bok ”Hälsokoden”. Utan gluten, socker och mjölk. Dessutom raw! Denna är perfekt att förbereda dagen innan kalaset då den bara blir godare då den stått en stund.  Jag har redan hunnit njuta av ett par bitar idag! 

CHOKLADMOUSSETÅRTA

Botten

1 dl dadlar, urkärnade

1 1/2 dl cashewnötter

1/2 dl mandlar

3 msk kokosolja

2 msk kakao

  1. Mixa nötter och mandlar till ett mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, kokosolja och kakao.
  3. Tryck ut i en springform och låt stå i frysen (du kan förbereda allting dagen före).

Chokladmoussefyllning

1 dl dadlar

1 dl vatten

2 mogna avokador

6 msk kakao

2 krm vaniljpulver

2 msk honung

Garnering

Ex: jordgubbar, passionsfrukt, riven apelsinzest, kokosflingor, mynta, citronmeliss, kakao

  1. Mixa dadlarna och vatten.
  2. Gröp ut avokadon. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa slätt.
  3. Häll över botten och ställ i kylen, gärna över natten.
  4. Välj garnering efter tycke och smak.

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

2 Comments

  1. Grattis på födelsedagen!
    Jag är ny att följa dig, så nu ska jag surfa runt lite på sidan :-D

    • Tack så hjärtligt:-) Välkommen till Fyscoachen, hoppas att du hittar nått matnyttigt!

Lämna ett svar till Åsa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *