Blomkålssoppa med gurkmeja

   
Foto: Peo Quick. Ur boken “Hälsokoden – recept för ett friskare liv”. 

Dagens middagstips: Blomkålssoppa med gurkmeja och baconströssel.

1 blomkålshuvud

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 dl kokosmjölk

7 dl vatten

havssalt & vitpeppar

1 tsk gurkmeja

Garnering: bacon, pinjenötter eller andra goda grejer.

1. Skala och hacka löken. Skär blomkålen i mindre bitar.

2. Fräs löken, tillsätt vatten, kokosmjölk, blomkål och. Koka upp ca 10 min. Tillsätt kryddorna.

3. Stavmixa soppan slät. Garnera med tex stekt baconströssel och torrostade pinjenötter. 

Jag åt den precis och serverade chiakex till. Alltid gott med nått knaprigt till en soppa. Smaklig paleospis!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *