Avokadobomb

    Här kommer ett nytt recept som jag fick tipsat om på Facebook (tack Sofia) och som jag definitivt vill rekommendera vidare. Jag åt det idag till lunch men det funkar som frukost, mellis eller middag också. Kallar det för avokadobomb. Man pocherar ett ägg (det är faktiskt lättare än det låter, jag lovar). Sedan fyller med ägget i en urgröpt avokado, lindar runt bacon eller lufttorkad skinka. Här kommer dock ett mer utförligt recept såväl som utförande:

AVOKADOBOMB

1 stor avokado

1 ägg + 1 msk ättikssprit + salt

4 skivor bacon / lufttorkad skinka

1. Pochera ett ägg. Så här gör du: Koka upp 0,5 l vatten och ättikssprit. Skapa en virvel med typ en sked och häll försiktigt i ägget. Låt stå i 3-4 min (stäng av plattan) beroende på hur rinnig gula du önskar. Inga konstigheter. Här finns fler tips för att lyckas.

2. Dela avokadon. Ta bort skalet och kärnan från avokadon. Gröp dessutom ut ett lite större hål så att ägget ryms. Placera det pocherade ägget i avokadon.

3. Stäng igen avokadon med hjälp av baconet/skinkan. Gör du med skinka är den redo att ätas direkt men blir också gott att värma på en stund i ugnen. Väljer du bacon så stek klart i ugnen på 200 grader i några minuter (10-15 min) tills baconet är genomstekt (varm avokado är för övrigt väldigt gott).

Servera tex med tomater och bladspenat. Smaklig paleospis!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *