Matlagningskurs Paleo

IMG_2467

IMG_2474

IMG_2494

IMG_2486

IMG_2479

IMG_2477

IMG_2495

IMG_2497

IMG_2500

Idag har jag gått en matlagningskurs på Restaurangakademien. Tema: Paleo! Kocken Jonas Lundgren höll i trådarna (han kommer för övrigt ut med en paleokokbok till sommaren). Inspirerande och rolig dag med massor av god mat. Vi gjorde världens godaste förrätt, Chili crab “Singapore” (kungskrabba i en tomatsås och koriander). Den kommer jag att göra snart igen här hemma.

Sen bakade vi två bröd, ett fröknäcke och en dansk dynamitlimpa. Vi gjorde kycklinggryta, pizzor (med en god tomatsås som puttrade länge på spisen), en superfood sufflé med grönkål/bladspenat och rödbetor. Sen blev det chiapudding och glass till dessert. Det serverades även goda viner till.

Det bästa av allt är att vi fick ta med oss mat hem så jag har både nötbröd till morgondagens frukost (Wille käkade upp fröknäcket direkt jag kom hem) och kycklinggryta och pizzor till lunch på jobbet. Mums! Kul med ny inspiration i paleoköket. Kan varmt rekommendera Restaurangakademiens kurser med proffskök, proffskockar och inspirerande miljö.

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

4 Comments

  1. Åh va gott allt ser ut!! Spännande att se hans kokbok i sommar. Älskar dina böcker!! Kanske dags att ge ut en ny?? ;)

    • Hej Lina! Det var så himla gott! Stort tack, vad glad jag blir att du uppskattar mina böcker:-) Blev faktiskt lite sugen på att skapa nya recept…:-)

  2. Hej!
    Tycker att Paleo matlagningsdag låter mycket spännande. Undrar om ni täker ha något nytt kurstillfälle under våren 2017?
    Med vänlig hälsning Helena

    • Hej Helena! Jag gick kursen via Restaurangakademien i Stockholm så det var inte i min regi så att säga. Vet inte om de har fler kurstillfällen men kolla på deras hemsida:-) Må gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *