Världens godaste chiapudding

chiaOkej hörrni, nu ska ni äntligen få veta vilken som är den godaste chiapuddingen ni någonsin kommer att ha ätit ❤ Jag har blivit smått beroende av denna och äter typ en om dagen, den är helt enkelt perfekt. Hemligheten är att ta 50/50 % av kokosmjölk och mandelmjölk. Fick lära mig detta av kocken Jonas Lundgren på Restaurangakademien förra helgen.

Här är receptet som ni alla bör prova oavsett om ni gillar chiapudding eller ej:

CHIAPUDDING (2 port)

1 dl kokosmjölk (jag kör på Santa Maria extra creamy)

1 dl mandelmjölk

1/2 dl chiafrön

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver

1. Rör samman allt med en sked.

2. Fyll upp i glas eller glasburk. Låt gärna stå över natten eller åtminstone några timmar. Rör om efter en stund eller innan servering.

3. Toppa med nått smarrigt. Min senaste favorit är Urtekrams äpplemos som består av 100 % ekologiska äpplen. Då smakar det äppelpaj. Men blåbär/hallon/mango/passionsfrukt är andra tänkbara godsaker. På bilden är den toppad med honung, blåbär, hallon, citronzest och harsyra.

Njut till frukost, dessert eller mellis! Återkom sedan och säg vad ni tyckte, okej?

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

2 Comments

  1. Vi ska ha gäster till helgen och tänkte fixa en liten brunch till söndag morgon. Då får detta receptet vara med tillsammans med morotscones, blåbärsplättar mm…. :-)

    • Åh vad roligt att höra Lina:-) Härligt med brunch! Hoppas att alla gillar denna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *