Läderloppet 2016

cyklarna

målgång

wille målgång

bad

Så kom då äntligen tävlingsdagen och Läderloppet i Tärnsjö. Det var fina förhållanden i lördags med sol, 17 grader och ingen vind som ställde till det. Själva loppet bestod av:

12 km terrängcykling – cyklingen gick generellt bra, taktiken var att inte gå ut för hårt och dra på sig för mycket mjölksyra så tidigt men med facit i hand hade vi nog kunnat gå på lite hårdare.

2 km kanotpaddling – den bästa distansen som jag är mest nöjd med, vi paddlade lugnt och metodiskt och framförallt hyfsat rakt fram.

13 km terränglöpning – här är jag besviken på min egna insats, jag tog helt slut efter 8 km och fick kämpa sista 5 km. Tack till min grymma löpstarke lagkompis som fick hjälpa mig framåt hela vägen in i mål.

Sluttiden blev: 2:21:20. Godkänt men det finns såklart tid att kapa på alla distanser. Framförallt behövs mer trailträning både med cykel och löpning.

Träningen inför loppet, förberedelserna (vad sägs föresten om våra matchande matchställ?) och hela helgen har varit grymt kul och det var ett fantastiskt arrangemang. Trodde aldrig att jag skulle delta i en sådan typ av tävling men ibland är det nyttigt att göra saker som man är mindre bra på. Är glad och nöjd över att vi var med och helgens firande med champagne, bad, sol och mat var magiskt! Tack Östervåla och alla inblandade.

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *