Äppelsmulpaj Paleo

paleo595

Hörrni, idag är det tydligen äpplets dag. Så det är väl bara till att fira då. Gör det med en äppelsmulpaj från min kokbok Hälsokoden:

RECEPT 1 PAJFORM

4 äpplen

2 tsk kanel (minst)

1 msk honung (valfritt)

Smultäcket:

50 g smör/ghee/kokosolja

2 dl mandelspån

1 dl kokosflingor

1 dl pecannötter

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär äpplena i klyftor och lägg i botten på en smörjd form. Strö över kanel och honung.

3. Smält smör/ghee/kokosolja och hacka nötterna. Blanda ihop med kokosflingor och mandelspån.

4. Lägg över smultäcket på äpplena.

5. Grädda i ca 15-20 min tills pajen får en gyllene färg (håll koll på tiden).

6. Fira!

 

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *