Fyscoachens chokladbollar – Paleo

Chokladbollar

La upp denna bild på Instagram (@fyscoachen) och fick önskan om recept och tillagning så här kommer det. Socker, gluten och laktosfria chokladbollar a la paleo. Mitt alldeles egna recept som jag experimenterat fram efter ett x antal justeringar. Dessa godbitar är mina absoluta favoriter i kategorin. Släng ihop ett gäng inför helgen.

ca. 15 st 

10 st urkärnade dadlar

1 dl hackade mandlar

1 dl kokosflingor

3 msk kokosolja

3 msk kakao

4 msk kaffe

2 krm vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller hacka och blanda väl. Rulla i kokosflingor/kakao och ställ i frysen innan servering. Personligen tycker jag att dom är godast att äta direkt från frysen med en kopp te/kaffe. Perfekt mellanmål och snacks/godis.

Kanelbullens dag – släng dig i väggen;-)

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

43 Comments

  1. En aningen dum fråga kanske, men när det i recepten står ”dadlar” är det torkade eller färska du menar? :)

  2. Jag gör liknande med cashewnötter, dadlar och kakao, ibland har jag kokosflingor i också. Så himla goda och smakar typ som vanliga chokladbollar.

  3. Hej!
    Kan man äta dessa bollar om man gör en paleo challenge?
    Hälsning / Yvonne F

  4. Det värsta jag tyvärr vet är dadlar. Tror du det funkar lika bra med torkade aprikoser?

    • Jag har aldrig testat men säkert funkar det fint:-) Säg gärna vad du tyckte sen när du testat!

  5. Det ska jag göra! Impulsbeställde din bok också. Måste göra en förbättring av mat och godisvanorna känner jag.

  6. vanebildande.. de är så goda!! så en till mellis är ok? tänker att de är onyttigt då det är ’chokladboll’ liksom… någon skrev om dadlar… det smakar ju inte direkt dadlar tycker hag, så prova! :)

    • Heej! Tyvärr har jag faktiskt ingen aning…men de är näringsrika:-)

  7. Åh så goda :-) bytte kaffet mot kokosgrädde för mer barnvänligt alternativ.

  8. Trodde jag hade mandlar hemma men där misstog jag mig. Hade i 1 dl solroskärnor och två skedar hasselnöttssmör istället och herregud så gott! Tack för receptet!

  9. Testade precis att göra dessa. Använde ditt recept rakt av och gjorde mindre kulor. Ser ut som chokladtryfflar och smakar ljuvligt! Goda och mättande perfekta munsbitar. Kommer definitivt göra igen! Tack för att du delar med dig!

  10. Hej! Ska man ta hela decilitern kokos i bollarna eller använda av den även till att rulla dem i?:)

  11. För er som är mandel/nötallergiker så funkar det toppen att byta ut mandlarna mot pumpakärnor! :) ett litet tips då många recept inom paleo innehåller just dessa komponenter.. :)

  12. Hej, har just hittat till din blogg. Härligt inspirerande. :)
    En fråga bara…när du skriver kaffe i receptet, menar du då kokt/bryggt kallt kaffe eller kaffebönor?

    Med vänlig hälsning, Ida

      • Tack för svar. Gjorde med bryggt kaffe innan jag sett ditt svar och de blev givetvis magiskt goda. De fick bli ganska små och rullades i kakao, lite tryffelliknande. Trevligt att bjuda gäster på. :)

  13. Lite sen på bollen kanske men vilka goda bollar. Smakar ju typ exakt som vanliga fast msn har bättre samvete efteråt 👌
    Tusen tack för receptet!!

    • Kul att du hittade bollarna och gillar:) En personlig favorit med! Må gott!

Lämna ett svar till Lisa Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *