Paleoscones

20121125-084909.jpg

Söndagsfrukost med nygräddade Paleoscones? Lovade att lägga upp receptet på mina scones så här kommer det.

Recept:

1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
nypa salt

Enklare måttangivelser får man leta efter:-) Rör ihop allt och klicka ut 4 små degar. Grädda i 200 grader ca 10 min. Njut!

Nu beger jag mig mot Sportlife Östermalm. Godmorgon!

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

27 Comments

 1. Hej Åsa,

  Jag måste bara få tacka för receptet på sconesen…Det var magnifikt. Jag har två barn som är allergiska mot både mjölk, soja, gluten, ägg, majs mm och har hittat ett äggersättningsmedel som de tål vilket jag använde i ditt recept. Det blev succe.

  Tidigare bakar jag ett “bröd” till dom av kall, kokt potatis som rives och knodas ihop med bovetemjöl till en deg som sen gräddas i ugnen. Blir lite tunnbröd liknande. Underbart.

 2. Jag gjorde dessa, för andra gången, igår. Denna gång blandade jag i frysta blåbär i slutet av mixningen – och åh så goda de blev! De blev nästan som muffins, tycker jag. Jag behövde inget på, åt dem precis som de var. Hur gott som helst! TACK för ett mycket bra recept.

  • Vad kul att du gillar sconsen:-) Har också testat med blåbär och det blir som du säger en muffinskänsla då. Kakao kan du också testa om du gillar choklad. Må gott!

  • Jag har tyvärr aldrig provat med något annat än mandelmjöl men det funkar säkert utmärkt med t.ex. hasselnötsmjöl också. Eller kokosflingor. Eller mer kokosmjöl:-)

 3. Äkskar dessa! Provade idag att ha i saffran och det blev magiskt gott! Perfekt inför jul om man vill slippa glutenmage men ändå äta ngt när alla andra mumsar lussebullar!

 4. Ett tips till de som tycker banan blir för sött är att byta ut mot pumpa. Koka el gratinera i ugn, frys in i lagom portioner. Funkar i alla bananrecept. Eller morot, riven el kokt, riven zucchini, rödbeta. Även testat blomkål, gott i färskt bröd men inte lika gott i fryst bröd.

 5. Hej. Precis bakat dessa men bytte banan mot butternut pumpa. Sedan är jag helt beroende av linfrö, så det tog jag med i. Blev som Camilla ovan skrev, inte så sött som med banan, lite mer matiga. Helt i min smak och som lite annan touch på dessa godingar.
  Älskar dina recept i Paleo boken. Min favvoreceptbok här hemma!

  • Hej Roses! Vilket smart byte, måste jag prova någon gång:-) Vad roligt att du gillar kokboken, det glädjer mig att höra. Tack för din kommentar och fina ord! Må gott!

 6. Vad kan man ha på scones istället för ost?
  Och vad kan man ha i en gratäng tex istället för ost och cremefraiche/grädde? Inte alltid kokosmjölk passar och sojaprodukter är ju inte så bra, och havrebaserade produkter går väl också bort på paleo?
  Mvh

  • Heej! Exempel på pålägg är tex någon typ av skinka, avokado eller något nötsmör/mandelsmör. I gratänger är det gott att toppa med riven parmensan (om man inte kör strikt paleo). Är man strikt är det knepigare att hitta substitut på gratänger om man inte vill ha kokosmjölk/mandelmjölk. Jag själv använder grädde, parmesan eller typ smulad fetaost, det funkar bra för mig.

 7. Okej tack för svar!
  Jag har nämligen ulcerös kolit och har testat lchf men är dålig nu så kanske måste testa att ta bort mjölkprodukter men då blir maten lite tråkigare…

 8. Hej Det var någon som skrev ett om ett bröd bakat på riven potatis och bovetemjöl.
  Är det något som man kan ta del av receptet?
  Skulle vara kul att prova och lät gott.
  Mvh Petra

  • Hej! Tyvärr är detta inget recept som jag känner till…men hoppas att du hittar det:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *