Fredag och vad passar inte bättre än det utlovade receptet på kladdkakan. Jag har länge tänkt göra kladdkaka på Paleovis och nu gjorde jag slag i saken. Och vilket delikat, kladdigt och lyckat resultat sen. Är det något ni ska göra så är det denna. Så på med ugnen och bjud på god och naturlig kladdkaka i helgen.
Kladdkaka PALEO
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
0,5 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Mixa dadlar och kokos i matberedaren.
3. Blanda i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver salt och mixa.
4. Smält kokosoljan och blanda i smeten tillsammans med honung och äggen. Mixa allt till en jämn smet.
5. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 8 min, den ska vara kletig när du tar ut den.
6. Ställ in formen i kylskåpet minst 1 timma innan servering.
Servera t.ex. med kokosgrädde, hallonglass eller hallon. Njuuuuut och ha en riktigt trevlig helg!
Hej Åsa!
Nu ska du få höra något väldigt lustigt. Gissa vad som står i vårt kylskåp? Jo i stort sett samma kladdkaka :) det ända som skiljer är antal ägg och att vi använt kokossocker i stället för honung!
Kladdkakan är grunden till en påsktårta som vi ska lägga ut på bloggen till helgen. Vilket sammanträffande :) I bland är även sybervärlden liten ;) :)
Ha en fin helg!
Jenny & Magnus
Hej Jenny och Magnus! Ja, det kan man kalla Paleosammanträffande;-) Den är verkligen god så ni har garanterat en magisk påsktårta som väntar:-) Ser fram emot att läsa om den i bloggen. Må gott och trevlig helg!
Oj så gott .. nu blev jag sugen!!! Visst är den god!!
:)
Paleo chocolate heaven magic;-)
Ska provas ikväll!! :)
Vad kul Elin:-) Hoppas att du gillar den. Återkom gärna med vad du tyckte.
OMG vad gott! Jag bakade den igår och idag har vi fikat på denna underbara kladdkaka! Den var underbart god!!!
Har länkat från min blogg till dig ;)
Åhh, vad skoj Linda:-) Den är fantastisk och man mår betydligt bättre efter den jämfört med en traditionell. Måste göra den snart igen. Tack för länkning:-) Ha en fortsatt skön påsk!
Hej!
Nu har jag previs bakat tre stycken av dessa för att bjuda tjocka släkten på imorn när vi har kalas för mina killar!
ÄLSKAR denna kaka! Hoppas våra gäster ska göra det med ;)
Åh, vad skoj att höra att du gillar kladdkakan! Håller tummarna att den går hem hos gästerna också;-)
Ville bara tacka för receptet. Har gjort den här kakan säkert 5 ggr de senaste månaderna. Den är så himelskt god! Super! Tack!
oj…himmelskt ska det ju vara :)
Åh, vad kul att höra:-) Tack själv!
Finns det någon annat att använda än kokosflingor? Både i smeten och att ”bröa” med. Gillar kokos men just flingor har jag svårt med. Eller kan man bara ta bort det helt?
Kanske hackade nötter/mandlar skulle passa?!
Kan en använda sojamjöl istället för mandelmjöl, undrar hon som har en allergisk make ;)
Har aldrig själv provat men det kanske funkar. Vet ej om det behövs lika mycket eller mer. Du får prova dig fram:-) Annars kokosmjöl!
Tror du att man kan byta ut mandelmjölet mot havremjöl och kokosolja mot matolja eller olivolja? Tål varken nötter eller kokos :/
Troligtvis funkar det fint! Prova gärna och säg hur det blev:-)
Hej! Jag bakade denna otroligt goda kladdkakan och tog med mig till jobbet idag. Min arbetskollega är glad i söta bakverk och älskar dadlar – tänkte att då kan det ju inte gå fel eftersom han helst vill undvika alla onyttiga sötsaker. Den var otroligt uppskattad, inte bara utav honom utan även av våra vårdtagare på äldreboendet :)
Tack för goda recept
Med vänlig hälsning Cornelia
Ps. dina kokböcker är faktiskt de enda kokböckerna jag någonsin använt, så mkt gott d.s
Hej Cornelia! Tack för din kommentar, vad glad jag blir! Så roligt att höra att kladdkakan levererade:-) Underbart att kokböckerna kommer till användning och inte bara står och samlar damm;-) Hoppas att du hittar fler favoriter bland recepten. Må gott!
Ville bara berätta att vi nästan ALLTID gör denna när vi får gäster :D :D och när vi vill fika själva… så himla god!
Åhh så roligt att höra Claudia! Tack för din kommentar:-)
Hej!
Kakan verkar underbar! Vill bara höra om det är torkade dadlar som receptet syftar till?
Mvh, Hanna
Hej Hanna! Ja, jag brukar köra på torkade dadlar men det funkar säkert fint med färska med:) Lycka till!