Kladdkaka PALEO

Fredag och vad passar inte bättre än det utlovade receptet på kladdkakan. Jag har länge tänkt göra kladdkaka på Paleovis och nu gjorde jag slag i saken. Och vilket delikat, kladdigt och lyckat resultat sen. Är det något ni ska göra så är det denna. Så på med ugnen och bjud på god och naturlig kladdkaka i helgen.

Kladdkaka PALEO

3 ägg

10 dadlar

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor

5 msk kakao

0,5 dl kokosolja

1 msk honung

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

nypa havssalt

 

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Mixa dadlar och kokos i matberedaren.

3. Blanda i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver salt och mixa.

4. Smält kokosoljan och blanda i smeten tillsammans med honung och äggen. Mixa allt till en jämn smet.

5. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 8 min, den ska vara kletig när du tar ut den.

6. Ställ in formen i kylskåpet minst 1 timma innan servering.

Servera t.ex. med kokosgrädde, hallonglass eller hallon. Njuuuuut och ha en riktigt trevlig helg!

20130322-162959.jpg

Åsa

Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare. Författare till böckerna "Paleo - Naturlig mat & livsstil" & "Hälsokoden - recept för ett friskare liv".

29 Comments

  1. Hej Åsa!

    Nu ska du få höra något väldigt lustigt. Gissa vad som står i vårt kylskåp? Jo i stort sett samma kladdkaka :) det ända som skiljer är antal ägg och att vi använt kokossocker i stället för honung!

    Kladdkakan är grunden till en påsktårta som vi ska lägga ut på bloggen till helgen. Vilket sammanträffande :) I bland är även sybervärlden liten ;) :)

    Ha en fin helg!

    Jenny & Magnus

    • Hej Jenny och Magnus! Ja, det kan man kalla Paleosammanträffande;-) Den är verkligen god så ni har garanterat en magisk påsktårta som väntar:-) Ser fram emot att läsa om den i bloggen. Må gott och trevlig helg!

  2. OMG vad gott! Jag bakade den igår och idag har vi fikat på denna underbara kladdkaka! Den var underbart god!!!
    Har länkat från min blogg till dig ;)

    • Åhh, vad skoj Linda:-) Den är fantastisk och man mår betydligt bättre efter den jämfört med en traditionell. Måste göra den snart igen. Tack för länkning:-) Ha en fortsatt skön påsk!

  3. Hej!
    Nu har jag previs bakat tre stycken av dessa för att bjuda tjocka släkten på imorn när vi har kalas för mina killar!
    ÄLSKAR denna kaka! Hoppas våra gäster ska göra det med ;)

  4. Ville bara tacka för receptet. Har gjort den här kakan säkert 5 ggr de senaste månaderna. Den är så himelskt god! Super! Tack!

  5. Finns det någon annat att använda än kokosflingor? Både i smeten och att “bröa” med. Gillar kokos men just flingor har jag svårt med. Eller kan man bara ta bort det helt?

    • Har aldrig själv provat men det kanske funkar. Vet ej om det behövs lika mycket eller mer. Du får prova dig fram:-) Annars kokosmjöl!

  6. Tror du att man kan byta ut mandelmjölet mot havremjöl och kokosolja mot matolja eller olivolja? Tål varken nötter eller kokos :/

  7. Hej! Jag bakade denna otroligt goda kladdkakan och tog med mig till jobbet idag. Min arbetskollega är glad i söta bakverk och älskar dadlar – tänkte att då kan det ju inte gå fel eftersom han helst vill undvika alla onyttiga sötsaker. Den var otroligt uppskattad, inte bara utav honom utan även av våra vårdtagare på äldreboendet :)
    Tack för goda recept
    Med vänlig hälsning Cornelia
    Ps. dina kokböcker är faktiskt de enda kokböckerna jag någonsin använt, så mkt gott d.s

    • Hej Cornelia! Tack för din kommentar, vad glad jag blir! Så roligt att höra att kladdkakan levererade:-) Underbart att kokböckerna kommer till användning och inte bara står och samlar damm;-) Hoppas att du hittar fler favoriter bland recepten. Må gott!

  8. Ville bara berätta att vi nästan ALLTID gör denna när vi får gäster :D :D och när vi vill fika själva… så himla god!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *